Νομική Διερμηνεία

ΛΟΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η νομική διερμηνεία αποτελεί για μένα έναν ιδιαίτερο κλάδο ειδίκευσης, καθώς είμαι εγγεγραμμένη στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου φοιτώ από τον Σεπτέμβριο του 2017. Η επαγγελματική μου κατάρτιση, συνεπώς, συνδυάζει δύο τομείς υψηλών προδιαγραφών: αφενός την ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση στη διερμηνεία συνεδρίων και αφετέρου τις εξειδικευμένες γνώσεις σε μια ποικιλία νομικών θεμάτων.

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Νομική διερμηνεία παρέχεται ενδεικτικά σε:

  • Δικαστήρια, όταν στη δίκη εμπλέκονται άτομα αλλοδαπής καταγωγής
  • Δικηγορικά γραφεία στο πλαίσιο συσκέψεων μεταξύ δικηγόρων και πελατών με σκοπό τη διαλεύκανση υποθέσεων των τελευταίων
  • Συμβολαιογραφικά γραφεία με σκοπό τη διεκπεραίωση ενεργειών, όπως υπογραφή συμβολαίων, σύνταξη διαθηκών, υπογραφή πληρεξουσίων κ.α.
  • Αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο της διενέργειας ανακρίσεων και καταθέσεων υπόπτων και μαρτύρων
  • Νομικά συνέδρια και νομικές εκδηλώσεις

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Ο ρόλος της νομικής διερμηνείας είναι βαρύνουσας σημασίας

ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Η νομική διερμηνεία συνιστά ένα πεδίο με αυξημένες απαιτήσεις, στο οποίο οι δεξιότητες του διερμηνέα έχουν βαρύνουσα σημασία και μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση κρίσιμων αποφάσεων. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι η ποιότητα της διερμηνείας στο δικαστήριο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για την αθώωση ή την καταδίκη ενός προσώπου.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ NOMIKOY ΔΙΕΡΜΗΝΕA

Τα πλεονεκτήματα που μπορεί να σας προσφέρει ο επαγγελματίας διερμηνέας είναι ενδεικτικά τα εξής:

Είναι ξεκάθαρο πως η βαρύτητα των νομικών υποθέσεων υπαγορεύει μέγιστη προσοχή κατά την επιλογή διερμηνέα και δυστυχώς οι δικαστικοί κατάλογοι διερμηνέων δεν σας εξασφαλίζουν πάντα πρόσβαση στους κατάλληλους ανθρώπους.

Επωφεληθείτε από μια εμπεριστατωμένη προσέγγιση και
μια αξιόπιστη λύση για την υπηρεσία νομικής διερμηνείας.

Scroll to Top