Έργα Διερμηνείας

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία για τον Lilian Thuram στο πλαίσιο του προγράμματος FutbolNet του Ιδρύματος Barça

Το πρόγραμμα FutbolNet δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Barça το 2011 για να βοηθήσει ευάλωτες ομάδες παιδιών κι εφήβων. Συνιστά μια μεθοδολογία που ενθαρρύνει την κοινωνική ένταξη κι ενσωμάτωση μέσα από τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο. Από το 2017 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το πρόγραμμα προσφέρεται σε κοινότητες προσφύγων στην Ελλάδα και συνιστά μια πλατφόρμα εξομάλυνσης των αντίξοων συνθηκών διαβίωσής τους. Έχοντας ως βάση τις αξίες της ομάδας της Μπαρτσελόνα, οι οποίες συνοψίζονται στο σύνθημα Ταπεινότητα, Προσπάθεια, Φιλοδοξία, Σεβασμός κι Ομαδικότητα, τα παιδιά μαθαίνουν να επιλύουν συγκρούσεις και να συνεργάζονται, αναπτύσσουν την αυτοεκτίμηση και τον σεβασμό προς τους άλλους, ενώ παράλληλα ψυχαγωγούνται και γυμνάζονται. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα διατίθενται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://foundation.fcbarcelona.com/home

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Πρόκειται για μια περφόρμανς διάλεξη που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Unpacking my library στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η παρουσίαση έγινε στο αναγνωστήριο/βιβλιοθήκη του Μουσείου σε μορφή διαδραστικής συζήτησης μεταξύ ομιλητών και κοινού. Οι συμμετέχοντες ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από το έκθεμα και παρακολουθούσαν τους ομιλητές που βρίσκονταν ανάμεσά τους. Όλοι ήμαστε όρθιοι και μετακινούμασταν γύρω από το έκθεμα μέσα στον χώρο της βιβλιοθήκης για να παρατηρήσουμε τη συγκεκριμένη πτυχή που αναλυόταν κάθε φορά. Λόγω του ιδιαίτερου αυτού στησίματος επιλέχθηκε ο τύπος της διαδοχικής διερμηνείας.

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία στο ετήσιο συνέδριο 2018 της AVIS

Η γνωστή στον χώρο των ενοικιαζόμενων οχημάτων εταιρεία AVIS πωλήθηκε το 2018 από την Τράπεζα Πειραιώς. Μεταξύ των αγοραστών ήταν μια επιχείρηση του τουρκικού ομίλου Otokoç. Στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας συμμετείχε, συνεπώς, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Otokoç στην Τουρκία, İnan Ekici, μαζί με άλλα ανώτερα στελέχη της χώρας του. Οι διοργανωτές χρειάστηκαν, επομένως, υπηρεσίες ταυτόχρονης διερμηνείας από ελληνικά προς τουρκικά.

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου EASO

Η EASO είναι Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ιδρύθηκε με σκοπό να ενισχύσει την πρακτική συνεργασία μεταξύ των κρατών για θέματα ασύλου. Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου και λειτουργεί ως κέντρο εμπειρογνωμοσύνης υποστηρίζοντας τα κράτη μέλη, των οποίων τα συστήματα ασύλου και υποδοχής αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις.

Στο πλαίσιο της δράσης της για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2016 διοργάνωσε μια σειρά σεμιναρίων για Έλληνες δικαστές που εξετάζουν αιτήματα ασύλου. Για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων χρησιμοποιήθηκαν διερμηνείς για τον συνδυασμό ελληνικά <-> αγγλικά από την τοπική αγορά της Αθήνας. Τον γενικό συντονισμό για την παροχή υπηρεσιών διερμηνείας στην ΕΑSO είχε αναλάβει η εταιρεία Septotec.

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία στο συνέδριο θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου για την ελευθερία πίστης & θρησκείας

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σε σύμπραξη με το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ και το Γραφείο για τον Διάλογο ανάμεσα στους Θρησκευτικούς Ηγέτες της Κύπρου (RTCYPP).

To RTCYPP συνιστά μια πρωτοβουλία οικοδόμησης ειρήνης υπό την αιγίδα της Σουηδικής Πρεσβείας. Στόχος του είναι να προωθήσει τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων της Κύπρου και να συνεισφέρει θετικά και εποικοδομητικά στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το κυπριακό ζήτημα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας οι θρησκευτικοί ηγέτες δεσμεύονται να εργαστούν μαζί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη και τη συμφιλίωση. Περισσότερες πληροφορίες για το RTCYPP μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.religioustrack.com/el/οικοσελίδα/

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία για το σεμινάριο "Innovation Drive" της BMW στο Μόναχο

Πρόκειται για τον γνωστό κατασκευαστή και έμπορο αυτοκινήτων BMW. Το 2015 η BMW οργάνωσε στις εγκαταστάσεις της στο Μόναχο της Γερμανίας σεμινάρια για να παρουσιάσει το μοντέλο BMW Σειρά 7 σε αντιπροσώπους και πωλητές από όλη την Ευρώπη. Για τη διοργάνωση χρησιμοποίησε διερμηνείς, οι οποίοι εξυπηρέτησαν συνολικά πάνω από 20 ευρωπαϊκές γλώσσες. Τον γενικό συντονισμό των διερμηνέων είχε αναλάβει το γραφείο PlusLingua GmBH. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στην Ακαδημία Οδήγησης της BMW στο Maisach του Μονάχου.

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υποδοχής Προσφύγων

Στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης που κορυφώθηκε από το 2015 και μετά σημαντικοί κρατικοί και διεθνείς φορείς δραστηριοποιήθηκαν στη χώρα μας με στόχο την οργάνωση της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. Υπό το πρίσμα αυτό, το 2017 διοργανώθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης στους σταθμούς πρώτης υποδοχής από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό. Το πρόγραμμα απευθυνόταν κατά βάση σε νεοδιορισμένους επαγγελματίες της υγείας που στελέχωναν τα κέντρα υποδοχής σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Κω, ενώ δόθηκε δυνατότητα παρακολούθησης και σε εθελοντές των ΜΚΟ.

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία στην 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων

Υπεύθυνος φορέας για τη διοργάνωση ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία συμμετέχει στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει δρομολογηθεί μια σειρά έργων και παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής. Οι παρεμβάσεις αφορούν καίριους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η τουριστική ανάπτυξη κ.α. Η συνεδρίαση που συμμετείχαμε συγκλήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 και είχε ως αντικείμενο την αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων.

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία στη συνέντευξη τύπου του συγγραφέα Arne Dahl στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018"

Η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου είναι μια πρωτοβουλία της UNESCO που καθιερώθηκε το 2001. Ο τίτλος απονέμεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και η διοργάνωση διαρκεί από τις 23 Απριλίου έως τις 22 Απριλίου του επόμενου έτους. Για την περίοδο 2018-2019 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου επιλέχθηκε η Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας αυτής θητείας πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις.

Μια από αυτές ήταν ένα αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία των Σκανδιναβικών χωρών που διοργανώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου του 2018. Το αφιέρωμα περιλάμβανε συνεντεύξεις, διαλέξεις και συζητήσεις με συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ανάμεσα στους τιμώμενους καλεσμένους ήταν κι ο Σουηδός συγγραφέας Arne Dahl, έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί μεταξύ άλλων γλωσσών και στα ελληνικά.

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ο θεσμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο. Διακρίνεται σε δύο επιμέρους διοργανώσεις, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιείται τον Νοέμβριο και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που πραγματοποιείται τον Μάρτιο.

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία στην διήμερη συνάντηση αλληλέγγυων σχολείων (16 & 17 Ιουνίου 2018)

Τα αλληλέγγυα σχολεία συνιστούν εναλλακτικές εκπαιδευτικές δομές που έχουν ως στόχο να προωθήσουν έναν τρόπο εκπαίδευσης πιο δημοκρατικό και συναινετικό με βάση την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση. Τα αλληλέγγυα σχολεία δεν αποτελούν υποκατάστατο του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης. Αντίθετα, υποστηρίζουν το δημόσιο σχολείο βοηθώντας να καλυφθούν καλύτερα οι εκπαιδευτικές ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές προκλήσεις στην εκπαίδευση που γέννησε η πρόσφατη οικονομική κρίση. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των αλληλέγγυων σχολείων είναι η δημοκρατική τους λειτουργία που εκφράζεται με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσα από μεικτές συνελεύσεις, στις οποίες συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά.

ΕΡΓΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Διερμηνεία στο συνέδριο AMEL και SamuSocial

Οι AMEL και SamuSocial είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις που υποστηρίζουν πρόσφυγες, εκτοπισμένους και γενικώς ευάλωτες ομάδες. Η δράση τους είναι πολύπλευρη και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει παροχή ιατρικής βοήθειας, διοργάνωση προγραμμάτων εκπαίδευσης και ανάληψη πρωτοβουλιών για διάφορους τομείς, όπως η αστική και αγροτική ανάπτυξη, η προστασία των ανηλίκων, η πρόληψη του ρατσισμού, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών, η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση της δημοκρατίας, η στήριξη των νέων κ.α.

Scroll to Top